уторак, 24. јул 2012.

Polpete od plavog patlidzana






Potrebno je:

2/3 kasike maslinovog ulja ili ako zelite moze i vise
1 srednja glavica ociscenog crnog luka
1 oguljen patlidzan izrezan na kockice
50gr.muskatnog orascica
so,biber
50gr.parmezana
400gr.prezli
2 jaja i 100 gr.toffu sira dobro izmesati dok se ne dobije glatka masa
50 gr.rendanog biljnog kackavalja
3 cena belog luka samlevenog.odnosno usitnjenog
1 limun
50gr.svezeg bosioka
i ko zeli moze da doda origano
Priprema:
Zagrejte pecnicu na 190 stepeni.Izdinstati crni luk na ulju dok ne dobije zlatnu boju.Dodati patlidzan sa prstohvatom soli i dinstati oko 10-tak minuta .Ako se patlizan brzo sasusi dodati jos malo ulja i vode.Dodati muskatni orascic i dinstati dok patlidzan ne porumeni.U ovu smesu dodati sve sastojke kao i prezle.Sve dobro izmesati da se dobije ujednacena masa.Namazati ruke uljem i praviti loptice od te smese.Ako vam se loptice lepe za ruke,uvaljajte ih u jos prezli.Polpete poredjajte na masan papir za pecenjemstavite ih u pecnicu da se peku 25-30 min. dok se ne formira braon,hrskava korica.Prijatno.Ukusne su i tople i hladne.Po zelji mozete napraviti i neki sos i staviti preko njih:)
 

1 коментар: