четвртак, 03. мај 2012.

VOCNI KUGLOF( bez jaja)


Voćni kuglof (bez jaja)

Oguliti i iseckati jednu zrelu bananu i dve jabuke, a potom ih izmiksati u blenderu. Izmiksanom voću dodati 200 grama (smeđeg) šećera, vanilin šećer , 200 mL mineralne vode i 100 mL ulja i umutiti mikserom. Dodati prašak za pecivo, 2 kašike cimeta i kašičicu muškantnog oraščića, sjediniti s izmiskanim voćem i ponovo umutiti mikserom. Dodati voće (grožđice i brusnice nakratko potopljene u vodu, iseckanu jednu jabuku, višnje i borovnice).

Kalup za kuglof premazati komadićem margarina ili maslaca ili sa malo ulja. Izliti smesu i peći na 180 stepeni C 50-55 minuta.

Ukrasiti mlevenim šećerom , otopljenom čokoladom ...

Prijatno!

Napomena : Recept iz magazina : "Hrana i vino", decembar 2011.

2 коментара:

  1. Ponekad je dobro imati u rezervi recepte bez jaja i koji ne zahtijevaju puno namirnica pa se mogu napraviti kad uhvati kriza

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan recept,nešto slično i sama pravim i znam da je prefino:)

    ОдговориИзбриши